Ads Top

Subsidies klimaatstresstesten en klimaatadaptatiedialoog

De provincie Brabant wil zoveel mogelijk ‘klimaatproof’ worden, en gemeenten daarin meenemen. Met deze subsidies wil de provincie de gevolgen van klimaatverandering op lokaal niveau sneller inzichtelijk maken en aanpakken.

Gemeenten en een samenwerkingsverband van gemeenten, kunnen een subsidie ontvangen voor projecten die gemeentebreed onderzoek doen naar vier klimaatthema’s (wateroverlast, hitte, droogte en overstromingen) en de gevolgen voor maatschappelijke sectoren. Het doel van het onderzoek moet zijn inventarisatie van de mogelijke kwetsbaarheden en kansen van een gebied als gevolg van veranderingen in het klimaat.

Gemeenten en een samenwerkingsverband van gemeenten, kunnen voor projecten die zich richten op het voeren van een klimaatdialoog een subsidie ontvangen. In de klimaatdialoog overleggen gemeenten met belanghebbende partijen over de resultaten van de klimaatstresstest. De uitkomst is een plan van aanpak voor klimaatprojecten gericht op met name de grootste knelpunten en kansen uit de klimaatstresstest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.